خواص باقلا مضررات و فواید
متوسط سطح ترفندهم اکنون زمان برداشت باقلا است و شاید بخواهید اطلاعاتی در مورد خواص باقلا بدانید پس با سایت یه ترفند همراه باشید
باقالای تازه طبع سرد و تر و باقالای خشك طبع سرد و خشك دارد. گل آن نیز طبع گرم دارد. ارزش غذایی باقالای خشك شده نیز بیشتر از باقالای تازه است اما ویتامین C باقالای تازه بیشتر است. در ادامه بیشتر از فواید باقلا را میخوانیم
فواید باقلا
باقالا یكی از منابع عالی فیبر و پروتئین به حساب میآید و مصرف آن همراه با برنج، تمامی پروتئینها و اسیدهای آمینه ضروری بدن را تامین میكند.
كلسیم و پتاسیم موجود در باقالا از بروز پوكی استخوان جلوگیری كرده و به كنترل فشارخون بالا كمك میكند.
این دانه همچنین سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین B و اسیدفولیك است بنابراین برای رفع كمخونی هم مفید است.
باقالا خواص جسمی و حتی روحی بسیار زیادی دارد كه از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره كرد:
- تقویتكننده قوای جنسی است.
- ویتامین A موجود در آن باعث تقویت بینایی میشود
- فسفر آن به تقویت بهره هوشی كمك میكند.
- باعث كاهش خستگیهای جسمی و فكری و رفع ضعف اعصاب میشود.
- برای درمان رماتیسم، درد مفاصل و سیاتیك مفید است.
- باعث كاهش ورم پروستات میشود.
- باعث افزایش نیرو و قوت بدن در دوران نقاهت میشود.
- مصرف مخلوط باقالا با روغن بادام و قند به رفع گرفتگی صدا و پاكسازی ریه كمك میكند.
- برای رفع ورم سینه قبل از قاعدگی یا بعد از شیردهی باقالا را با آرد جو، سركه و نعناع مخلوط كرده و بپزید سپس آن را له كرده و روزی دو بار روی ناحیه متورم قرار دهید. این كار را برای سایر نواحی متورم بدن نیز میتوانید انجام دهید.
باقالا در مقایسه با سایر حبوبات بیشترین فیبر غذایی را دارد و باعث تسریع در هضم غذا میشود به خصوص اگر همراه با پوست مصرف شود. فیبر موجود در آن همچنین به كاهش چربیهای خون و درمان یبوست كمك میكند.
علاوه بر این، مصرف فیبر باعث تنظیم سطح قند خون میشود و به همین دلیل برای افراد دیابتی نیز مفید است.
فیبر خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش را هم كاهش میدهد و به سمزدایی بدن از مواد مضر كمك میكند.
مصرف باقالای پخته همراه با سركه و آب نیز در درمان اسهال مزمن موثر است.
این دانه همچنین باعث تسكین و درمان زخم معده و رفع حالت تهوع و استفراغ میشود اما به یاد داشته باشید برای آسانتر شدن هضم آن باید ابتدا باقالا را برای 24 ساعت در آب خیس كرده و بعد بپزید.
مضرات باقلا
مصرف باقالا همراه با ماست باعث دلپیچه میشود.
- زیادهروی در مصرف باقالای تازه باعث ایجاد تاول در دهان میشود.
- از مصرف باقالا هنگام شب خودداری كنید زیرا باعث بیخوابی میشود.
- افراط در مصرف باقالا میتواند باعث نفخ یا سنگینی معده شود. برای جلوگیری از این عارضه باید ابتدا باقالا را پوست كنده و بجوشانید و بعد آب آن را دور بریزید. نفخ باقالای كهنه و بدون پوست نیز كمتر از باقالای تازه و با پوست است.
- بعضیها معتقدند مصرف باقالا در بارداری ممكن است احتمال ابتلای جنین به بیماری فاویسم را افزایش دهد. البته این موضوع از لحاظ علمی ثابت نشده است. با این حال بهتر است قبل از مصرف آن با پزشك خود مشورت كنید.
- مبتلایان به كلسترول خون بالا، تصلبشرایین، فشار خون بالا، اسیداوریك بالا، افسردگی، نفخ، دلدرد، سنگ اورات، خارش پوستی و صرع نباید در خوردن باقالا زیادهروی كنند.
منبع : یه ترفند
0 نظر دوستان در رابطه با ترفند
لطفا برای ثبت نظر خود وارد شوید!
نظری ثبت نشده است!